Bilservice hos Autoexperten i Jönköping

Dags för bilservice? Vi på Autoexperten i Jönköping tar med varm hand emot din bil i någon av våra verkstäder. Här kan du alltid lita på att din bil får precis den service som krävs, helt enligt biltillverkarens serviceschema. Våra mekaniker håller sig ständigt uppdaterade för att upprätthålla kraven och leverera lika god service som på vilken märkesverkstad som helst. När du gör underhållsservice på din bil hos Autoexperten får du som bonus, helt kostnadsfritt, en 12 månaders assistansförsäkring så att hjälpen alltid är nära om något skulle inträffa längs vägen. Dessutom har du möjlighet att dela upp betalningen i upp till 24 månader – helt räntefritt.

 

3 års garanti

Om någon del skulle behöva bytas på din bil så är det viktigt att känna till att vi lämnar hela 3 års garanti på reservdelarna vid en bilservice. Detta vågar vi lova eftersom delarna håller så hög kvalitet. Eftersom vi alltid följer biltillverkarens rekommendationer när vi gör service på din bil, har du alltid bibehållen nybilsgaranti. Allt för att du som kund ska känna dig trygg i ditt val av verkstad. Dessutom får du alltid reda på vad kostnaden för servicen blir innan arbetet påbörjas. I samband med detta informeras du om vad som behöver göras på bilen, samt vad som kan behöva bytas, vid detta intervall. Exempelvis kanske kamremmen behöver bytas.

 

Komplett bilservice

Vid varje bilservice byter vi motorolja och oljefilter. Dessutom kontrollerar vi om luftfiltret (som kan sägas sköta motorns andning) behöver bytas, vilket görs vid vissa intervaller. Kupéfiltret, som ser till att du har frisk och fräsch luft i kupén, kontrolleras också och byts vid behov. Vid vissa miltal byts tändstiften. Förutom dessa delar kontrolleras din bil enligt en lång rad punkter, så att både säkerhetsutrustning, avgasrening och annat fungerar som det ska. En av de komponenter som kontrolleras är kamremmen, som är en kritisk del av motorn. Ytterligare moment i bilservicen är kontroll av mönsterdjup på dina däck, oavsett om det är sommarhjul eller vinterhjul som sitter på vid tillfället, samt om torkarbladen håller måttet. Vi fyller också på med spolarvätska om detta skulle behövas.

Vid utförande av varje bilservice följer alla våra mekaniker i Jönköping självklart ett serviceschema och har en checklista för att säkerställa att alla punkter kontrolleras enligt plan.